fbpx

De hal is de eerste ruimte waar je in je woning binnenkomt en waar je je gasten verwelkomt. De ruimte waar je dus de allereerste indruk van de woning krijgt. En we weten allemaal: een eerste indruk maak je maar één keer. Toch is de hal de ruimte waar vaak de minste aandacht aan besteed wordt. Zonde toch?

Nu ga ik heel eerlijk zijn: onze hal zag er ook niet bepaald uitnodigend uit. Na een flinke verbouwing van 3 maanden was dit één van de laatste ruimtes die nog niet was aangepakt. De hal was de strijd van de verbouwing niet geheel ongeschonden uit gekomen maar het geldpotje was inmiddels wel aardig leeg.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

VOOR: De hal een jaar geleden

Het liefst liet ik mijn gasten via de tuin binnenkomen zodat ze hier niet mee geconfronteerd hoefden te worden. Ik schaamde me kapot!

Manlief dacht er hetzelfde over en we besloten de vloer als eerste aan te pakken. Een mooie Hexagontegel zou de hal een stuk aangenamer maken. Nog een likje verf (die we nog hadden staan) op de muur en we konden onze gasten weer met open armen verwelkomen via de hal. Dat deden we natuurlijk al die tijd wel (mensen bellen aan en je doet toch open he ;)) maar het voelde niet fijn door de kale ruimte.   

         

  TUSSEN: Nieuwe vloer en kleur in de hal.

Het was al een hele verbetering! Alleen die trap was nog een doorn in het oog. De witte trap die eigenlijk iedere dag schoongemaakt zou moeten worden, maar wat niet echt in mijn routine zit (lees: de Assepoester in mij zit ver weg gestopt). Die kon ook nog wel een opfrisbeurt gebruiken. En zo geschiedde!

Nou was de roze kleur niet direct de eerste kleur die manlief in zijn hoofd had maar met wat onderhandelwerk (de verf was al gekocht) heb ik hem kunnen overtuigen. Het resultaat: een fijne frisse hal waar ik trots op ben èn een hele blije man!  Oh, en nog een fijne bijkomstigheid: schoonmaken is ook ineens een stuk aangenamer geworden.

NA: De nieuwe roze trap en frisse hal

Heb jij ook zo’n hal waar je niet helemaal tevreden mee bent maar waar je je gasten wel met warmte en trots wilt verwelkomen? Kan jouw hal ook wel een opfrisbeurt gebruiken maar weet je niet hoe? Ik help je graag! Klik hier om een gratis en vrijblijvend Kennismakingsgesprek in te plannen. Ik kijk graag eens met je mee!