fbpx

De lente is inmiddels al een paar weken bezig en zo nu en dan hebben we hier al flink van mogen profiteren. We zijn er ook wel aan toe met z’n allen maar ze heeft even een klein zetje nodig. Dus waarom nemen we niet zelf het initiatief en beginnen we alvast met het lenteproof maken van ons interieur? Dan kunnen we op de wat koudere dagen in ieder geval al wel de lente in huis voelen. Daarom geef ik je hierbij 5 supersnelle stylingtips om je interieur in een handomdraai lenteproof te maken. Met wat kleine aanpassingen is jouw huis er binnen no-time helemaal klaar voor.

 

1. Style je bank met nieuwe kussens

Vervang je kussens voor kussens in lichte kleuren en met vrolijke printjes. Heb je kussens in zware stoffen op je bank liggen, zoals velvet? Vervang deze dan voor kussens van een wat lichtere stof, linnen bijvoorbeeld. Een kleine aanpassing met een groots effect.

 

2. Doe de Voorjaarsschoonmaak

Het idee is misschien niet zo aantrekkelijk maar als je eenmaal klaar bent voelt het toch wel heel fijn! Even alles van zijn plaats en opnieuw een plekje geven. Grote kans dat je ook meteen inspiratie op doet om je interieur eens even om te gooien.

 

3. Fleur de ruimte op met nieuwe planten en mooie bloemen

Bloemen en planten brengen buiten naar binnen. Zet eens een mooie bos bloemen op een centrale plek in je woonkamer zodat je hem vanuit iedere hoek kunt bewonderen. En vervang die ene oude, inmiddels misschien wel beetje een vergane, plant voor een mooie nieuwe. Dat alleen al geeft een enorme opfrisser aan de ruimte.

 

4. Vervang of reinig je vloerkleed

Heb je een vloerkleed liggen? Vervang deze dan eens voor een andere. Van hoogpolig naar laagpolig of van een donkere naar een lichtere variant. Je hele woonkamer krijgt meteen een andere uitstraling. Blij met je vloerkleed die je nu hebt liggen? Denk er dan eens aan om hem te reinigen met een stoommachine, daar frist hij ook al van op.

 

 

5. Een fris kleurtje op de muur

Geef je muur of muren een frisse laag nieuwe verf. Dat hoeft niet eens in een andere kleur, dezelfde kleur opfrissen geeft al een groots effect. Wil je toch voor een andere kleur gaan nu je de kwasten tevoorschijn hebt gehaald? Kies een kleur die bij jou past, waar jij een fijn gevoel bij krijgt. Is dit een donkere kleur? Geen probleem, met die nieuwe frisse kussentjes, dat frisse vloerkleed en een mooie kleur boeket (in contrasterend kleur met de muur zodat de bos goed uitkomt) haal je alsnog de lente direct in huis.