fbpx

Het is misschien één van de lastigste beslissingen bij het inrichten van je huis: hoe bepaal je nou welke kleur er op de muur komt? Dit hangt van verschillende factoren af zoals het lichtinval en de functie van de ruimte. Is het een lichte of juiste donkere kamer? En wat ga je doen in de ruimte? Wil je er kunnen werken en je goed kunnen concentreren? Of ben je er juist op zoek naar rust en wil je er slapen? In dit artikel gaan we dieper in op de kleur muur voor je slaapkamer.

Niet geschikt

Het is inmiddels bij de meeste mensen wel bekend dat kleur veel met je gemoedstoestand doet. Sommige kleuren zijn daarom minder geschikt voor de slaapkamer. Zo zijn er kleuren die je actief maken en waar je creativiteit van wordt gestimuleerd. Voor de meeste mensen zijn deze kleuren niet geschikt voor de slaapkamer, denk aan geel en rood. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en in sommige slaapkamers kan juist wel wat creativiteit gebruikt worden 😉 Maar we gaan nu even in op de kleuren die je rustig maken en waar je heerlijk van in slaap valt.

Koele kleuren

Als je echt tot rust wilt komen in je slaapkamer kun je het beste kiezen voor kleuren die je dit gevoel geven. Koelen tinten zijn kalmerend en warme tinten juist stimulerend dus ga voor koelen tinten als blauw of groen. Ook neutrale tinten werken rustgevend en zijn zelfs te combineren met de koele tinten. Hierbij kun je denken aan beige, grijs, bruin en nude-tinten.

                       

Pastel vs. Donker

Of je kiest voor een hele lichte pastel kleur of een intense donkere kleur is vooral afhankelijk van smaak. De één houdt het graag rustig en zacht en de ander vindt een diepe, donkere kleur juist mooi. Ga bij jezelf na waar jij je het fijnst bij voelt. Bedenk je dat je beide opties ook mooi kunt combineren zodat er contrast in de ruimte ontstaat waardoor het nooit saai wordt.

       

Afstyling

Nu je de basis hebt bepaald kun je de ruimte verder aankleden met mooi beddengoed, kussens en andere sfeervolle accessoires. Deze kun je in dezelfde tint als de basis van je kamer kiezen zodat je de ruimte heel rustig houdt maar je kunt ook juist kiezen voor contrasterende kleuren om er een verrassende sfeer aan te geven.

 

Bronnen: The Sheet SocietyPumpink, YellowTraceKip and Co, Welke, My Bedlinen.